Extra muros: Gabriel Rios

Locatie
De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Antwerpen, België
Datum
20/10/2022 20:00 tot 21:30

Flore, het vijfde studioalbum van Gabriel Rios, is een lofzang op de muziek van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Met het album keert de charismatische zanger-gitarist, geboren in Puerto Rico, terug naar de jeugd van zijn vader en grootvader. Flore bevat nostalgische liedjes geïnspireerd op oude latin-klassiekers.

Het is de eerste keer dat Gabriel Rios, die op 17-jarige leeftijd naar België kwam om schilderkunst te studeren, terugkijkt op wat er nog over is van zijn verre verleden. Sommige nummers herinneren aan de traditionele Nuyorican-salsa uit de jaren zestig, andere zijn geïnspireerd op oude populaire ballads uit Mexico en Cuba.

Met Flore voegt Gabriel Rios een nieuwe laag toe aan het rijke oeuvre dat hij de voorbije jaren heeft opgebouwd. Naast de eclectische platen uit de beginjaren, de eigenzinnige latin-pop van Ghostboy en de ontwapenende schoonheid van This Marauder’s Midnight toont Rios opnieuw zijn enorme veelzijdigheid als muzikant en singer-songwriter. Flore is een hartverwarmende zoektocht naar zijn roots.