Torenconcerten Winter

Met de Torenconcerten krijgt Schoten er een halfjaarlijkse thuishaven voor klassieke muziek bij. Kom je tijdens deze eerste wintereditie in De Kaekelaar verwarmen aan de kunsten van zowel jong talent als vermaarde virtuozen. De eerste van twee avonden vangt aan met een klassieke invulling door het duo Vermeulen-Peeters en golft na een pauze verder op jazztonen gebracht door Stijn Wauters. ...

Waar
Cultuurcentrum Schoten - De Kaekelaar
Sint Cordulastraat 10, 2900 Schoten
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
€ 12.0
Basistarief: 12,00 €
Student: 8,00 €
Meer informatie
Met de Torenconcerten krijgt Schoten er een halfjaarlijkse thuishaven voor klassieke muziek bij. Kom je tijdens deze eerste wintereditie in De Kaekelaar verwarmen aan de kunsten van zowel jong talent als vermaarde virtuozen. De eerste van twee avonden vangt aan met een klassieke invulling door het duo Vermeulen-Peeters en golft na een pauze verder op jazztonen gebracht door Stijn Wauters.

Tijdens de tweede avond staan de laatstejaars van de!Kunsthumaniora centraal. Aan de vooravond van hun conservatoriumopleiding soleren zij met orkest. Op het programma staat werk van de jarige Ludwig van Beethoven, maar eveneens van Federico Torroba, Peter Benoit en Joaquín Rodrigo. Schotenaar Edwig Abrath is tijdens dit concert dubbel aanwezig. Hij leidt het orkest in goede banen en houdt tegelijk ook zijn eigen dubbelconcerto voor twee saxofoons boven de doopvont.

Bron: UiTinVlaanderen.be