Info corona voor ondernemers

Het zijn voor jou als ondernemer uitzonderlijke tijden. Hieronder lees je alle info voor ondernemers die van pas kan komen tijdens deze coronacrisis.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem contact op met de dienst lokale economie.

Registreer je voor waardebon 'Schoten Schenkt'

Binnenkort ontvangt iedere Schotense bewoner een 'Schoten Schenkt'-bon. Dat is een waardebon van 10 euro die elke Schotenaar kan gebruiken bij een geregistreerde handelaar. Zo willen we de handelszaken die getroffen werden door de coronacrisis ondersteunen.

Bekijk het volledige reglement.

Handel, horeca en diensten die verplicht waren om te sluiten tijdens de coronacrisis en recht hadden op de hinderpremie kunnen na registratie hieronder de waardebonnen ontvangen. Klik op deze link als je het registratieformulier niet te zien krijgt.

Ontwaarden van de bon

Er zijn verschillende mogelijkheden om de Schoten Schenkt-bon te ontwaarden wanneer een inwoner deze komt spenderen in uw zaak. We willen graag benadrukken dat het volledige bedrag van de waardebon op uw rekening komt. Er moet geen commissie worden betaald. Alle kosten worden door het gemeentebestuur gedragen.

  • Ontwaarden via vaste computer: meld je aan op de website www.gift2give.be, kies voor login-handelaar en vervolgens voor gemeente Schoten. Gebruik de unieke code om de waardebon te ontwaarden.
  • Ontwaarden via de applicatie: download de app van Gift2Give via de Apple Appstore of de Google Playstore. Meld je aan met je persoonlijke login. In de app kan je de QR-code van de waardebon scannen en de bon op deze manier ontwaarden.
  • Ontwaarden via smartphonecamera (geen QR-scanner app nodig): scan de QR-code van de waardebon via de camera van je smartphone. Open de link die je te zien krijgt en meld aan met je persoonlijk account om de bon te ontwaarden.

Goed om te weten

  • Het is belangrijk om de waardebon onmiddellijk te ontwaarden bij ontvangst van de klant. Zo vermijden we dubbel gebruik.
  • De waardebon moet in één keer volledig opgebruikt worden. Gedeeltelijk gebruik van de waardebon is niet mogelijk.
  • Er mag niet worden teruggegeven (cash noch in aankoopbonnen) op de Schoten Schenkt-bon.
  • De betaling gebeurt wekelijks op maandag.