Erfgoedactiviteiten

Heemkring Scot, de erfgoedraad en de bib zetten in Schoten hun schouders onder het erfgoedbeleid en verschillende erfgoedactiviteiten. In de even jaren staat erfgoed extra in de kijker. In de oneven jaren wordt een erfgoedprijs uitgereikt aan een persoon, vereniging … die een mooi erfgoedproject heeft uitgewerkt.

Erfgoeddag

Zondag 28 april 2019

Het thema van de Erfgoeddag 2019 is “Hoe maakt u het”. Met dit thema richt de 19de editie van de erfgoeddag volop de schijnwerpers op het vakmanschap. Binnenkort lees je hier meer over de activiteiten in Schoten.

 Lees hier meer info over de Erfgoeddag

Erfgoedprijs

Om de twee jaar reikt de gemeente Schoten de Erfgoedprijs uit. We eren een persoon of organisatie die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het behoud of het beheer van het erfgoed in Schoten of die het publiek heeft laten kennismaken met het erfgoed.

De volgende Erfgoedprijs reiken we uit in 2019.

Open Monumentendag

Zondag 8 september 2019

Meer informatie vind je op de website van Open Monumentendag.

Bedelzingen

31 december 2018 en 6 januari 2019

De erfgoedraad wil de mooie traditie van het 'bedelzingen' extra leven inblazen. De raad startte daarom in 2015 met een project om vooral het Nieuwjaarkezoetezingen te ondersteunen. In 2016 kwam daar het Driekoningenzingen bij. De Academie Schoten maakte hiervoor telkens een liedboekje met originele liedjes. Ook dit jaar zullen de kinderen extra aangemoedigd worden om met originele liedjes van deur tot deur te gaan.