Erfgoedactiviteiten

Heemkring Scot, de erfgoedraad en de bib zetten in Schoten hun schouders onder het erfgoedbeleid en verschillende erfgoedactiviteiten. In de even jaren staat erfgoed extra in de kijker. In de oneven jaren wordt een erfgoedprijs uitgereikt aan een persoon, vereniging… die een mooi erfgoedproject heeft uitgewerkt.

Erfgoeddag

Zaterdag 25 en zondag 26 april 2020

Het thema van de Erfgoeddag 2020 is 'De Nacht'. Met dit thema richt de 20ste verjaardagseditie van de erfgoeddag volop de schijnwerpers op 'de nacht' als leidraad. Binnenkort lees je hier meer over de activiteiten in Schoten.

 Lees meer info over de Erfgoeddag

Erfgoedprijs

Om de twee jaar reikt de gemeente Schoten de Erfgoedprijs uit. We eren een persoon of organisatie die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het behoud of het beheer van het erfgoed in Schoten of die het publiek heeft laten kennismaken met het erfgoed.

De volgende Erfgoedprijs reiken we uit op 3 december 2019.

Open Monumentendag

Zondag 13 september 2020.

Meer informatie vind je op de website van Open Monumentendag.

Bedelzingen

31 december 2019 en 6 januari 2020

De erfgoedraad wil de mooie traditie van het 'bedelzingen' extra leven inblazen. De raad startte daarom in 2015 met een project om vooral het Nieuwjaarkezoetezingen te ondersteunen. In 2016 kwam daar het Driekoningenzingen bij. Ook dit jaar zullen de kinderen extra aangemoedigd worden om met originele liedjes van deur tot deur te gaan. Op de website van Academie Schoten vind je enkele partituren en audio-voorbeelden van liedjes.