Kinderopvang voor baby's en peuters

Ben je zwanger of reeds bevallen en ben je op zoek naar opvang voor je kind van 0 tot 3 jaar? Dan is het belangrijk dat je vooraf even stilstaat bij de soort opvang die je wenst.

  • Groepsopvang is een grotere opvangorganisatie waar meerdere kinderbegeleiders in dienst zijn. Groepsopvang start vanaf minimaal negen opvangplaatsen. Dit betekent dat er minimaal negen kinderen tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn.
  • Gezinsopvang is een kleinschaligere opvang met meestal één kinderbegeleider die (meestal) opvang organiseert in haar of zijn eigen woning. In gezinsopvang kunnen er maximaal acht kinderen tegelijkertijd aanwezig zijn. Lees meer info over gezinsopvang.

Reserveer een opvangplaats

Bij het reserveren van een opvangplaats leg je je opvangnoden zo goed mogelijk vast. Denk hierbij zeker na over:

  • Vanaf wanneer heb je opvang nodig?
  • Op welke dagen en uren heb je opvang nodig?
  • Kies je voor gezins-of groepsopvang?

Voor de opvang van je baby of peuter kan je terecht op het platform van Opvang Vlaanderen. Je vindt hier het volledige opvangaanbod van Schoten. Met de zoekfunctie kan je op zoek naar de initiatieven het dichtst in je buurt. Verhoog je kansen op een plek door bij meerdere kinderopvanglocaties een aanvraag in te dienen.

Heb je hulp nodig met je aanvraag? Het stappenplan van Opvang Vlaanderen helpt je graag op weg of je neemt contact op met het loket kinderopvang.