Wegenwerken Merksemsebaan/Bisschoppenhoflaan: Hoogmolenbrug weer open

omleidingsplan Hoogmolenbrug

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert een belangrijke herinrichting van de Merksemsebaan (N120) en de Deurnesteenweg in Wijnegem uit. Deze ingreep maakt de weginfrastructuur klaar voor de komst van de nieuwe Hoogmolenbrug.

Hoogmolenbrug weer open

De herinrichting van het kruispunt met de Deurnesteenweg is vanaf vrijdag 2 juli 2021 klaar. In de loop van de avond gaat het kruispunt helemaal open en kan je weer via de Hoogmolenbrug rijden.

Daarmee zijn de werken op de Merksemsebaan zo goed als afgerond. In de week van 5 juli 2021 worden de middenbermen op de Merksemsebaan, waar het verkeer tijdens de werken kon doorsteken, hersteld. De tijdelijke verhardingen gaan eruit en de bermen gaan weer dicht. Hiervoor neemt de aannemer telkens de linkerrijstrook in en rijdt verkeer in beide richtingen over de rechterrijstrook langs de werfzone. Voor de start van het bouwverlof (9 juli) is deze klus geklaard.

In augustus staan dan nog een paar kleine werkzaamheden op het programma om de projectzone kwalitatief en netjes af te werken.

Terug naar nieuwsoverzicht