Mondmaskers

Gemeente Schoten richt een mondmaskerzone in waar het dragen van een mondmasker verplicht is op alle dagen, telkens van 7 uur ’s ochtends tot 19 uur ’s avonds. Deze mondmaskerzone start vanaf het kruispunt Kuipersstraat/Churchilllaan, omvat het marktplein, Paalstraat tot de Rodeborgstraat en de Theofiel Van Cauwenberghslei van nummer 2 tot en met 4. Ook t​ijdens evenementen op zon- en feestdagen in deze zone of een bezoek aan het recyclagepark is het dragen van een mondmasker verplicht. 

Federale maatregelen

Ook de federale maatregelen omtrent het dragen van een mondneusmasker blijven van kracht.

In provincie Antwerpen worden deze maatregelen aangevuld met één bijkomende verplichting: ook in de omgeving van onderwijsinstellingen is het dragen van een mondneusmasker verplicht. Deze verplichting geldt tijdens de gebruikelijke in- en uitlooptijden van de onderwijsinstelling, binnen een straal van 200 meter van de in- en uitgangen ervan: kleuter-, lager-, hoger-, universitair- en volwassenenonderwijs.

Ga zelf aan de slag

Je hoeft natuurlijk niet te wachten op de bedeling van de stoffen maskers. Iedereen kan makkelijk zelf aan de slag met onderstaande tips. Maak gerust meerdere maskers. Je kan ze in de toekomst altijd zelf gebruiken of schenken aan iemand die ze nodig heeft.

  • Koop lokaal. Heel wat winkels of apothekers nemen bestellingen op voor mondmaskers.
  • Op de website van ‘Maak je Mondmasker’ vind je een sjabloon om je eigen masker te naaien.
  • De piepjonge Schotense vloggers ‘Dolgekke Zusjes’ leggen je in dit filmpje uit hoe je er eentje maakt zonder naaimachine.
  • Zelfs een sjaal voor je mond kan al heel wat bescherming bieden.

Naai er ééntje meer (of twee of drie…)

  • Help je graag een handje? We zoeken vrijwilligers die mondmaskers willen naaien. Dit kan thuis (het materiaal wordt thuis geleverd en terug opgehaald) of in dienstencentrum 't Dorp. Vrijwilligers nemen contact op via 03 680 06 45.
  • Je kan je extra mondmaskers ook gewoon naar het OCMW brengen (Verbertstraat 27, tussen 9.00 en 12.30 u of op afspraak via 03 680 06 45). Op de website 'maak je mondmasker' vind je eenvoudige instructies en patronen om zelf mondmaskers te maken. 

Je zou er heel wat mensen ontzettend blij mee maken. We sluiten ons daarbij aan bij de Nationale Naaiactie.

We verdelen deze mondmaskers in de eerste plaats onder wie opnieuw aan het werk moet met het openbaar vervoer of de leerlingen uit het secundair die verplicht een mondmasker moeten dragen.

Hoe mondmasker dragen?

Terug naar nieuwsoverzicht