'Belten' met Tim!

Tim Van Peteghem, ook gekend als Tim Stuart, oud-leerling van onze Academie en docent aan de Guildford school of Acting, leert onze zangleerlingen de knepen van het vak.
Het krachtig en luid zingen, denk maar aan Beyoncé of Christina, is alomtegenwoordig in de populaire muziek. Maar wat vonden onze leerlingen van de workshops en repetities?

"Vorig jaar haalde ik, als bariton, in Tim's workshop een hoge fa, waar vroeger een hoge mi-mol al moeilijk was. Dit jaar was de hoge sol aan de beurt. Ik denk dat ik hiermee het belangrijkste heb gezegd ;-).
Ik kijk al uit naar m'n volgende lessen bij Hilde, die veel notities heeft genomen tijdens de workshop!"
                Jeremy Naus (zang & Treble Square)

 

"Als ik, struikelend over muziektassen, het groot auditorium binnen loop, voel ik mij weer helemaal thuis. Allerlei jongens en meisjes, dames en heren staan in groepjes te praten en te lachen. De leden van diverse schoolkoren zijn bijeengebracht en herkennen elkaar. Samen werken voor het Kerstconcert in de Cordula kerk op 22/12 en het Nieuwjaarsconcert op 20/1: daar zien wij naar uit.
Hilde Korthoudt, Miranda Pieters, Laura van Rossum, Ann Heynen en Tim van Peteghem krijgen uiteindelijk de zangers/zangeressen in het gareel. Na wat inzingen worden wij per stem langs verschillende klassen geleid voor extra training. Wat een organisatie!
Na terugkeer in het G.A. gaat het samenzingen al duidelijk beter en wel heel veel beter nadat Tim ons als een zweep had aangemoedigd.
Het blijft een leuke sport, ofschoon 3 uur staan wel wat lang is, ook voor een slavenkoor."
(…)              Isabella Smeele (Scuola di Canto, Jalmzang)

 


Wil je naar het resultaat komen kijken?
Reserveer vanaf 11 december je tickets voor het Nieuwjaarsconcert op 20 januari 2018.