Gezocht: plek voor permanente regenboogkleuren

Dinsdag 17 mei 2022 is Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Ook Schoten toont zich solidair in de strijd tegen holebi- en transfobie. Dat doen we dit jaar niet enkel door de regenboogvlag uit te hangen. In 2022 zien we het ietsje groter. De bushalte op het marktplein wordt de komende weken tijdelijk gewrapt in opvallende regenboogkleuren.

Gezocht: plek voor permanente regenboogkleuren

In onze gemeente mag je zijn wie je bent! Het gemeentebestuur wil graag verder gaan dan enkel de regenboogvlag op te hangen. We zijn op zoek naar een locatie waar we de regenboogkleuren permanent kunnen plaatsen, schilderen, plakken... 

Geef je suggesties door tot en met 25 mei via het inspraakplatform www.denkmee.schoten.be. Enkel zebrapaden zijn geen mogelijkheid omwille van de verkeersveiligheid.

Pride is Protest: documentaire en panelgesprek

Juni 1969. Er zijn zware rellen aan de gang rond de Stonewall Inn in New York. De grootste Pride van het moment is er aan de gang en er wordt gestreden voor holebirechten. Het is het startschot voor de wereldwijde regenboogbeweging. 50 jaar laten reizen Marieke en Filip voor de Nomaden naar hetzelfde cafeetje, waar opnieuw een Pride aan de gang is.

Dat is de setting voor de documentaire ‘Pride is Protest’ van Marieke Dermul en Filip Tielens. In deze aangrijpende reportage getuigen homo’s, queers en mensen van kleur over discriminatie, maar tonen ze ook hun enorme veerkracht en creatief protest. Want Pride is niet enkel een feestelijke parade, maar ook nog steeds een protest voor gelijke rechten.

Op dinsdag 17 mei vertonen we de documentaire in De Kaekelaar en gaan we nadien in een gemodereerd gesprek met de makers en aanwezige jongeren. Iedereen is welkom, maar we reiken graag extra de hand uit naar jongeren en jongvolwassenen.

  • 17 mei 2022 om 19.30 u
  • De Kaekelaar (Sint-Cordulastraat 10)
  • Gratis (reservatie niet nodig)
Terug naar nieuwsoverzicht