Nieuw: neem de deelstep in Schoten

Deelsteps en deelfietsen in Schoten

Vanaf maandag 26 april 2021 neem je in Schoten ook de elektrische deelstep naar je bestemming. Gemeente Schoten werkt daarvoor samen met deelstepaanbieder Bird.

Er zijn geen abonnementskosten verbonden aan deelsteps. Vertrekken kan meteen door de Bird-app te installeren op je telefoon, een account aan te maken en de step te ontgrendelen. Een ritje heeft een starttarief van 1 euro en daarbij komt 25 cent per minuut.

Zo step je veilig

De elektrische steps halen een maximumsnelheid van 20 kilometer per uur. Om met de Bird-step te mogen rijden moet je minstens 18 jaar oud zijn. Het steppen zelf is eenvoudig: trap de step op gang, geef gas met de hendel en rem af door de gashendel los te laten of de rem te gebruiken.

Dropzones

De dropzones van Bird zijn dezelfde als die van Mobit. Na je rit parkeer je je Bird-step weer in een dropzone. De app vraagt aan gebruikers ook een foto van de geparkeerde step te uploaden, om correct parkeren te stimuleren.

Deelmobiliteit

Gemeente Schoten zet in op verschillende duurzame vervoersvormen. Zo zijn er ook de deelfietsen van Mobit, de deelwagens van Poppy en GreenMobility, het gemeentelijk autodeelproject…

Terug naar nieuwsoverzicht