Met deze 2 initiatieven pakt Schoten parkeerproblemen aan

Bewoners zonder parkeergarage moeten soms lang zoeken naar een vrije parkeerplek. En dat is vaak een zenuwslopende zoektocht. Om die parkeerstress te verminderen lanceert het gemeentebestuur twee initiatieven: een oproep aan bewoners om hun garage correct te gebruiken en een kleinere blauwe zone.

 

Parkeer je auto in je garage

Je garage. Da’s geen golfterrein, fitnesskamer of opslagruimte. In de meest dichtbebouwde wijken van Schoten zijn parkeerplaatsen erg schaars. We doen daarom een warme oproep aan alle Schotenaren met een parkeergarage: zet je auto in je garage. Zo komen er op straat extra parkeerplekken vrij.

Bewoners zonder parkeergarage moeten soms lang zoeken naar een vrije parkeerplek. Dat is extra frustrerend wanneer je merkt dat bepaalde garages niet gebruikt worden waarvoor ze dienen, namelijk om je auto in te parkeren. Rommel je garage dus eens goed op en maak plaats voor je wagen. Zo hou je die felbegeerde parkeerplaats op straat vrij. Je buren zullen je heel dankbaar zijn. Het scheelt jou overigens ook een hoop parkeerstress.

 

Minder blauwe zone, meer controle

Ook gemeente Schoten draagt haar steentje bij om het aantal parkeerplaatsen voor bewoners te verhogen. In de loop van mei 2022 verkleinen we de blauwe zone in Schoten. In de straten van de blauwe zone ben je verplicht een parkeerschijf te leggen en mag je dus maximum 2 uur parkeren.

De nieuwe blauwe zone beperkt zich vanaf mei tot:

  • Paalstraat (tussen Rodeborgstraat en Markt)
  • Theofiel van Cauwenbergshlei (tussen Paalstraat en Kruispadstraat)
  • Parking ’t Ven
  • Het marktplein
  • Churchilllaan (tussen Markt en rondpunt Kasteeldreef), inclusief de parking aan de Voorzorg
  • De parking voor de Sint-Cordulakerk

Let op: in de kleinere blauwe zone zal er wel streng toezicht gehouden worden door de politie. We hopen met deze maatregelen meer plaatsen vrij te houden voor bewoners in de omliggende straten.

Deze ingreep wordt na 6 maanden geëvalueerd. Daarbij zullen we ook jouw mening vragen via het participatieplatform denkmee.schoten.be.

Terug naar nieuwsoverzicht