Bekijk de planning en hinder voor de werken Toekomstlaan en Straalstraat

werken Toekomstlaan kruispunt Straalstraat Schoten Merksem

Aquafin startte op 11 maart 2019 met weg- en rioleringswerken in de Toekomstlaan en Straalstraat. De werken duren ongeveer tot begin 2020, maar verlopen wel in verschillende fasen. Fase 1 is ondertussen afgerond. 

Fase 2: Toekomstlaan

De Toekomstlaan is afgesloten voor het verkeer tussen de gemeentegrens (ter hoogte van Proclima) en Straalstraat, inclusief het kruispunt met de Straalstraat. De werken startten dinsdag 11 juni en duren tot zondag 1 september 2019.

In dit deel van de Toekomstlaan legt de aannemer een nieuwe afvalwaterleiding aan. De rijbaan wordt vernieuwd en afgewerkt tot en met de onderlaag asfalt. De toplaag wordt op een later moment aangebracht. Ter hoogte van het kruispunt komt er een verkeersplateau.

Hinder

  • Omleiding doorgaand verkeer in beide richtingen via Deurnsebaan, Bredabaan, Oudebareellei, Eethuisstraat, Eduard Steursstraat, Kruiningenstraat, Metropoolstraat, Vaartkaai.
  • Fietsers volgen de omleiding via de Glasstraat, Vaartkaai, Metropoolstraat en Pletterijstraat.

Tijdens het bouwverlof in juli 2019 werkt de aannemer het kruispunt met de Straalstraat af met tijdelijke steenslagverharding. Zo is er wel plaatselijk verkeer mogelijk tijdens het bouwverlof. Daarna wordt het kruispunt opnieuw afgesloten om de afwerking uit te voeren. De Toekomstlaan zelf blijft de hele fase, en dus ook tijdens het bouwverlof, afgesloten.

Terug naar nieuwsoverzicht