Vervallen concessies begraafplaats

Ook dit jaar vervallen concessies op de gemeentelijke begraafplaats. Op de begraafplaats werd aan de betrokken zerken en nissen een bericht aangebracht dat deze concessies vervallen in 2020. Ook aan de ingang van de begraafplaats bevindt zich een lijst met de vervallen concessies. In de mate van het mogelijke worden nabestaanden per brief verwittigd.

Concessies vernieuwen

Deze concessies kunnen hernieuwd worden. De grafzerken moeten wel in goede staat zijn. Als dat niet het geval is, moet de zerk hersteld worden voor de hernieuwing van de concessie.

Voor aanvragen tot hernieuwing van de concessies neem je contact op met de dienst burgerlijke stand.

De erfgenamen staan zelf in voor het onderhoud en de aanplantingen op de zerk. Het aanplanten van bomen, coniferen of struiken door particulieren is verboden. Het is verboden aan te planten of kiezels te plaatsen tussen, voor en achter de zerken.

Gewoon lijn urnenveld en columbarium

De urnen van de overledenen, bijgezet in 2010, kunnen vanaf januari 2021 weggenomen worden. Aan de desbetreffende nis of urnenkelder werd een plakkaat aangebracht. Aan de ingang van de begraafplaats bevinden zich lijsten van de urnen en graven die vanaf januari 2021 weggenomen kunnen worden. In de mate van het mogelijke worden nabestaanden per brief verwittigd.

Terug naar nieuwsoverzicht