Wat zijn de nieuwe regels rond hobby's voor kinderen?

toneel theater kinderen

Sinds 1 februari 2021 gelden er nieuwe maatregelen voor het georganiseerd vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren.

Algemeen

  • Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar mogen met maximum 10 personen (begeleider niet inbegrepen) samenkomen:
    • Kinderen tot en met 12 jaar kiezen best voor activiteiten in openlucht. Als dat niet mogelijk is, moet de vereniging de binnenruimtes goed ventileren.
    • Jongeren tussen 13 en 18 jaar volgen verplicht activiteiten in openlucht.
  • Tijdens de krokusvakantie mogen groepsactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar met maximum 25 deelnemers (begeleider niet inbegrepen).

Kies voor 1 fysieke groepsactiviteit

In gemeente Schoten volg je nog een bijkomend principe: kinderen en jongeren tot en met 18 jaar mogen deelnemen aan maximaal 1 fysieke groepsactiviteit. Zo vermijden we kruisbesmettingen tussen verschillende groepen.

Concreet betekent dit dat je kind 1 vaste hobby kiest waar hij of zij fysiek samenkomt. Meerdere hobby’s in groep combineren is niet toegestaan. Combineren met een individuele les (1 deelnemer en 1 begeleider) of online lessen zijn wel mogelijk.

Voorbeeld: Je kind is lid van een jeugdbeweging en sport in clubverband. Beide activiteiten gebeuren fysiek in groep. Je zoon of dochter kiest daarom voor de komende periode 1 vaste hobby: de jeugdbeweging of de sportclub.

Lessen Academie Schoten

Hetzelfde principe geldt voor de lessen van het deeltijds kunstonderwijs in Schoten. Leerlingen van de Academie Schoten kunnen fysieke groepslessen binnen de Academie en fysieke groepslessen van andere hobby’s voorlopig niet combineren.

Terugkeren naar het normale leven

We begrijpen dat dit geen fijne keuzes zijn voor jou en je kind. Maar het coronavirus en de besmettelijkere varianten verplichten ons deze maatregelen te nemen. Op deze manier houden we elkaar gezond en kunnen we zo snel mogelijk naar het normale leven terugkeren.

 

Terug naar nieuwsoverzicht