Aanmeldsysteem voor Schotense kleuter- en lagere scholen

Vanaf het komende schooljaar 2019-2020 werken alle Schotense kleuter- en lagere scholen met een centraal aanmeldsysteem. 

Je schrijft je kind in voor een Schotense school in twee stappen:

Het nieuwe aanmeldsysteem geldt enkel voor kinderen die voor de eerste keer worden ingeschreven of van school willen veranderen. Op die manier krijgt iedereen evenveel kansen om zijn of haar kind in te schrijven en vermijden we wachtrijen aan de school.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je vult alle gegevens van je kind in op www.aanmelden.schoten.be. Dan geef je de scholen op waarvoor je je kind wil aanmelden.

Wanneer aanmelden?

  • Kinderen aanmelden voor een school waar al een broer of zus is ingeschreven: tussen vrijdag 1 februari 2019 vanaf 9.00 uur en vrijdag 15 februari 2019 tot 17.00 uur.
  • Kinderen aanmelden voor een school waar geen broer of zus is ingeschreven: tussen vrijdag 1 maart 2019 vanaf 9.00 uur en vrijdag 29 maart tot 17.00 uur.

Nadat alle aanmeldingen zijn gebeurd, wijst het systeem alle kinderen toe aan een school. Dit gebeurt op basis van de eerste keuze die je opgeeft. Als er te weinig open plaatsen zijn in die school zal de afstand van de hoofdverblijfplaats van het kind (of het werk van vader of moeder) tot de school mee bepalen. Als er dan nog geen uitsluitsel is, beslist het toeval.

Ten laatste 29 april 2019 ontvang je een e-mail en een brief met de gegevens van de school waar je je kind kan inschrijven

Goed om te weten

Er is geen tijdsdruk. Het tijdstip waarop je je kind aanmeldt, heeft geen enkele invloed op de verdeling van de vrije plaatsen.

Nog vragen?

Tijdens de aanmeldperiodes kan je bij de secretariaten van de basisscholen en het Huis van het Kind terecht. Hier is iemand aanwezig die samen met jou, stap voor stap, de aanmelding in orde brengt.