Als vereniging deelnemen aan de vrijetijdspas

Wat is de vrijetijdspas?

De vrijetijdspas is een gratis pas waarmee je kortingen kunt krijgen op vrijetijdsactiviteiten. Deze pas geeft je een directe korting van 50% op alle vrijetijdsactiviteiten.

Hoe kan ik als vereniging aansluiten?

Schotense verenigingen kunnen elk jaar voor eind november een aanvraag indienen om partner te worden van de vrijetijdspas. Ze engageren zich dan om een korting te geven en om een beperkte administratie bij te houden om een deel van de korting terug te kunnen vorderen.  Een formulier voor aansluiting vind je hieronder.

Wie heeft recht op een vrijetijdspas?

Indien je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming, een attest hebt van schuldbemiddeling of een geldig doorverwijzingsattest van het OCMW, CAW of Koraal vzw heb je recht op een vrijetijdspas. Het hele reglement vind je hieronder.

Hoe geraak ik aan een vrijetijdspas?

De vrijetijdspas is verkrijgbaar aan het UiTPUNT (Sint-Cordulaplein 13), Speeplein Horst en de sociale dienst van het OCMW.

Je neemt een bewijsstuk van het recht op verhoogde tegemoetkoming mee van het ziekenfonds, een attest van schuldbemiddeling of een geldig doorverwijzingsattest van het OCMW, CAW of Koraal VZW. Dit bewijs stuk geef je dan af. Je krijgt meteen je vrijetijdspas mee en kan je hem direct gebruiken. Een formulier voor aanvraag vind je hieronder maar kan je ook ter plekke vragen en invullen.

Hoe gebruik ik de vrijetijdspas?

Een lijst van alle diensten en verenigingen waarbij je terecht kan met je vrijetijdspas vind je hieronder. 

Extra hulp

Vind je het moeilijk om het deelnamegeld van 50% te betalen? Dan kan je terecht bij OCMW Schoten via marleen.vangils@schoten.be of 03 680 06 23. Zij bekijkt samen met jou welke extra hulp we eventueel kunnen inschakelen.