De Wisselfabriek geeft je spullen een nieuw leven

Herstel, ruil en geef je spullen een tweede leven!

  • Gratis
  • Zaterdag 23 november 2019 - 10.00 tot 16.00 u
  • Kasteel van Schoten, Kasteeldreef 61

Herstelcafé

  • Grote zaal

Geef je kapotte spullen terug een nieuw leven. De handige harry’s in ons herstelcafé helpen graag je spullen op te lappen. Fietsen, kleine elektronische apparaten, kleding, meubels en zelfs laptops: geen uitdaging te groot voor onze reparateurs.

Kledingruil 'Shop & Drop'

  • Kantine

Te grote of te kleine kledij? Maak er iemand anders blij mee. Voor de kledingswap wordt enkel vrouwenkleding in goede staat aanvaard.

Breng tussen 12.30 en 14.00 u je kledij binnen (maximum 10 stuks). In ruil voor je binnengebrachte items krijg je punten. Tussen 14.30 en 16.00 u kan je met je punten nieuwe kledij shoppen.

Geef- en ruilkast

  • Hal

Een uitgebreide geefkast met boeken uit de Braembib, een geefkast vol ringmappen perfect voor je studies of bedrijf en ook een ruilkast van Transitie. Geef, neem of ruil wat je wil.

Kringwinkel en -verhuur, koffiehoek

  • Salon

In het salon kan je terecht voor een heerlijke koffie. Neem met een kopje in de hand een kijkje tussen het aanbod van de Kringwinkel. Wist je dat de Kringwinkel sinds kort ook vintage items verhuurt?

Geefwinkels, speel-o-theek en workshops

  • Torenkamer en zolderkamer

Geefwinkels Sarah Geeft en Het Donorke laten je graag kennis maken met hun werking. Voor de kleinsten is er de speel-o-theek met speelgoed en gezelschapsspelletjes.

Om 10.00 u geeft een expert van Pasar je nuttige tips over de aankoop van een elektrische fiets en hoe veilig elektrisch te fietsen.

Tijdens de workshops (11.30 en 13.00 u) leer je onder andere een winkelzak van een oud T-shirt maken of je eigen bijenwasdoek (een afvalvrij alternatief voor plastiek folie om eten in te bewaren) knutselen.

15.00 - 17.00 u: kom met je idee naar het netwerkevent 'klimaatkapitaal' en zoek partners.

Deelmobiliteit

  • Pleintje voor het kasteel

Maak kennis met de verschillende initiatieven rond deelmobiliteit in Schoten en ontdek dat duurzame mobiliteit helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Maak kennis met elektrische deelsteps en een unicycle voor de durvers. Of wat dacht je van een duurzame bamboefiets? Test ze uit op ons fietsparcours. Of kruip zelf achter het stuur van een elektrische deelwagen en ervaar de beleving van elektrisch te rijden.

Terug naar nieuwsoverzicht