Energieadvies en groepsaankopen

Infosessies

De goedkoopste energie is de energie die je uitspaart. Hoe kan je dat doen, waarom is dat nuttig en hoe krijg je structureel je energiefactuur naar beneden? We helpen je graag met deze interessante infoavonden. De infosessies zijn gratis, maar inschrijven is verplicht.

 

Digitale infosessies ‘slimme energiebesparing’ - woensdag 16 november 2022 (19.00 u)

Ontvang interessante tips die zonder grote investeringen een energiebesparing opleveren. De online infosessie is toegankelijk voor iedereen, of je nu in een vrijstaande woning of appartement woont. Je hoeft bovendien geen eigenaar te zijn want ook huurders kunnen zelf zonder grote kosten te maken hun energiefactuur onder controle houden.

 

Infosessie ‘wat(t) met mijn energie?’ - dinsdag 22 november 2022 (19.30 u) 

  • Locatie: WZC Verbert-Verrijdt, Verbertstraat 25, 2900 Schoten
  • Spreker(s): ZuidtrAnt ism Watt’s next
  • Schrijf je in

Kom een beetje vroeger, want vanaf 18.00 u zijn er infostands voor onder andere info over het statuut ‘verhoogde tegemoetkoming’, de VerbouwPremie en/of VerbouwLening. Stel al je vragen aan het ziekenfonds, de gemeente en de energiecoöperatie.

Inleiding tot het decentrale nieuwe energiesysteem. Wat is het capaciteitstarief, nut van de slimme meters, energiegemeenschappen en energiedelen…? Praktische tips om zelf aan de slag te gaan en je woning slim te maken. Wat kan een energiemanagementsysteem en waarom is dit nuttig? Wat met mijn eigen laadpaal en een thuisbatterij?

 

Infosessie ‘Hoe maak ik mijn woning energiezuinig?’ - dinsdag 29 november 2022 (19.30 u) 

  • Locatie: WZC Verbert-Verrijdt, Verbertstraat 25, 2900 Schoten
  • Spreker(s): ZuidtrAnt
  • Schrijf je in

Energiecoöperaties ZuidtrAnt en Zonnewind slaan de handen in elkaar om burgers te helpen en te ontzorgen. Samen willen we met jou werken aan een duurzame toekomst. Ben je overtuigd dat je iets wil doen aan je energieverbruik? Weet je niet goed waar te beginnen bij de energetische renovatie van je bestaande woning? Ben je zelf niet zo handig aangelegd en is verbouwen voor jou een grote drempel? Met de Renovatiewerf helpen we de burgers om hun woning te BENOveren door middel van een persoonlijke en individuele aanpak. Hiervoor zijn we erkend als Benovatiecoach van Fluvius en werken volgens het model van de burenpremie.

Mijn woning van het gas los. Wat is er haalbaar en betaalbaar? Hernieuwbare warmte? Welke soorten zijn er? Welke zijn er beschikbaar in mijn regio, mijn stad, gemeente, buurt, wijk? Uitleg aan de hand van bestaande lokale cases uit onze regio.

 

Infosessie ‘Zijn zonnepanelen nog steeds een rendabele investering?’ - dinsdag 20 december 2022 (19.30 u)

  • Locatie: ridderzaal Kasteel van Schoten
  • Spreker(s): ZuidtrAnt
  • Schrijf je in

Weet jij het ook allemaal niet meer zo goed als het op zonnepanelen aan komt? Hoeveel zonnestroom produceer je nu het beste in jouw situatie? Een thuisbatterij, is dat een goed idee? Injectie, autoconsumptie, digitale teller, capaciteitstarief… Houden deze moeilijke woorden je tegen om een beslissing te nemen? Met het project Zonnewerf willen energiecoöperaties ZuidtrAnt en Zonnewind meer mensen aanmoedigen en ondersteunen om hun eigen zonnestroom op te wekken.

 

Energieadvies

Voor onafhankelijk energieadvies schakel je best de hulp in van een erkende benovatiecoach via:

Of ga zelf op zoek naar advies via één van deze tools:

Groepsaankopen

Er zijn enkele groepsaankopen rond energiebesparende renovatiewerken waarvoor je vrijblijvend kan inschrijven: