Fietsdiefstalpreventie

Je kan je fiets gratis laten graveren of labelen. Met een gravering of label geraken teruggevonden fietsen makkelijker bij de rechtmatige eigenaar. Daarnaast werkt het ook ontradend voor fietsdieven.

  • Bij graveren brengt een medewerker een uniek nummer aan op je fiets met een thermisch beveiligingsetiket. Het etiket is moeilijk te verwijderen en heeft als voordeel dat het frame niet wordt beschadigd.
  • Een fietslabel is een uniek, niet-verwijderbaar label waarmee we je kunnen contacteren als je fiets wordt teruggevonden. 

Naast fietsen kunnen ook fietskarren, rollators… een gravure of label krijgen.

Hoe graveren?

  • Zonder afspraak op de eerste zaterdag van de maand (of de zaterdag daarna als het over een wettelijke feestdag gaat) van 10.00 tot 11.00 u in het Gelmelenhof (Gelmelenstraat).
  • Op afspraak tijdens de tweede woensdag van de maand, van 13.00 tot 15.00 u in het magazijn van de dienst der werken.
  • Ook Schotense scholen, groepen… kunnen een afspraak maken voor een graveersessie op locatie. Dit kan eventueel worden gecombineerd met een fietscontrole door de lokale politie. Aanvragen per e-mail via iv@schoten.be.

In juli en augustus gaan de graveersessies in het Gelmelenhof en bij de dienst der werken niet door. Dit compenseren we door een graveerstand te plaatsen op bepaalde evenementen.

Fietsen labelen

Wanneer de vorm of het materiaal van het fietskader geen gravering toelaat, kan hiervoor een label worden gemaakt. Je krijgt de labels en een gebruiksaanwijzing bij je thuis bezorgd.

Nuttige adressen

Je kan een gestolen fiets aangeven via de lokale politie Schoten: Gasketelplein 10, 2900 Schoten
Of via: www.policeonweb.be.

Neem eens een kijkje tussen gevonden fietsen op: www.gevondenfietsen.be.