Nieuws

Door de coronacrisis vergaderen de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn op donderdag 28 mei 2020 digitaal (via videoconferentie).

Je kan opnieuw op de gebruikelijke openingsuren terecht op recyclagepark De Breker. Ook groenafval mag weer worden afgeleverd.

Sinds zaterdag 23 mei 2020 staat er opnieuw een markt in de Gelmelenstraat-Rodeborgstraat.

pastoor Flor Stes in zijn tuin

Vorige week namen we afscheid van een bijzondere Schotenaar. Flor Stes, onze pastoor door iedereen gekend en geliefd. We gaan je missen, Flor. Ons oprecht medeleven aan familie en vrienden.

Momenteel geldt een tijdelijk captatieverbod in ecologisch kwetsbare stroomgebieden binnen de provincie Antwerpen. Dit betekent dat er uit bepaalde waterlopen geen water mag opgepompt worden om bijvoorbeeld velden en tuinen te besproeien.

Nood aan een rustige studieplek? Voor studenten breekt nu een zware blokperiode aan. En thuis is het niet altijd mogelijk om in stilte te studeren. Zeker niet nu veel ouders thuiswerken.

Socio-culturele verenigingen en amateurkunstenverenigingen kunnen vanaf nu de subsidieformulieren terugvinden op onze website.

Het is momenteel erg droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Daarom is er een algemeen vuur- en rookverbod in de natuurgebieden en een kampvuurverbod in de hele provincie.