Kunstkast kruispunt Kasteeldreef en Churchilllaan

Nutskast kunstkast Kasteeldreef churchilllaan Schoten

Cirkel of dance. (Aquarel op doek)

In dit werk staat het contact tussen elkaar centraal.
Het gaat over samen zijn, niet alleen in dans
maar ook in het dagelijkse leven.

Als je met twee danst in dezelfde ‘flow’, lijkt het
alsof iedereen verdwijnt en je alleen op de
dansvloer bent. Met twee in één wereld.
Je bent overal en nergens. Alles rondom je verdwijnt.

Dit samenzijn, het vertrouwen in en contact
hebben met elkaar, zijn dingen waar een goede
samenleving op gebaseerd is en die nodig zijn.
Maar het zijn aspecten die meer en meer verdwijnen ...

Marijke Visterin werkt als beeldend kunstenaar en animatiefilmmaker, vooral met kinderen. Ze geeft beeldende vorming in de Academie Hoboken Beeldende Kunsten en werkt freelance als animatiefilmmaker bij vzw Kidscam.

Op Hello!Schoten is Marijke elk jaar van de partij om aquarelschetsen te maken tijdens de voorstellingen. Nadat ze als kind Joris Thijs de dansers en muzikanten zag schetsen op het festival van Edegem, wist ze dat ze dit ook wou kunnen. En zo zijn de kriebels en de fascinatie ontstaan om dansers en muzikanten ter plekke te schetsen.

Marijke is opgegroeid met o.a. het Folklore Festival in Schoten (Hello!Schoten) waar ze elk jaar een enorme variatie aan dansers en muzikanten te zien kreeg. En doordat ze haar ouders dikwijls vergezelde naar folkoptredens en festivals, heeft ze veel kansen gehad om haar passie uit te voeren.

Het liefst geeft Marijke mensen en dieren in beweging weer. Het is voor haar telkens opnieuw een uitdaging om iets dat beweegt zo goed mogelijk neer te zetten.

Voor de werken op doek blijven de thema's van dans en muziek behouden, maar hier kan ze meer aandacht besteden aan details en achtergrond.