Scheldeprijs: alle praktische info op een rijtje

Woensdag 5 april 2023 is Schoten opnieuw gastgemeente voor de Scheldeprijs. Het belooft weer een hoogdag te worden voor sportliefhebbers en een feestdag voor onze gemeente. Hou rekening met deze verkeersmaatregelen voor een veilig verloop van de wedstrijd.

Voor en na de wedstrijd (29 maart tot 7 april)

Woensdagochtend 29 maart start de organisatie van de Scheldeprijs met de opbouw van de aankomstzone. Van woensdag 29 maart tot en met vrijdag 7 april volg je de omleiding voor doorgaand verkeer in beide richtingen via de Jozef Hendrickxstraat. Deze straat wordt tussen rotonde Verbertstraat en Kuipersstraat tijdelijk tweerichtingsverkeer.

 • Voor de opbouw van de aankomstzone hebben de medewerkers voldoende ruimte nodig om veilig te kunnen werken. Daarom wordt de Kasteeldreef (tussen Jozef Hendrickxstraat en rondpunt), het rondpunt zelf en de Churchilllaan (tussen rondpunt en Kuipersstraat) autovrij van woensdag 29 maart tot en met vrijdag 7 april. De Churchilllaan (tussen Borkelstraat en rondpunt) wordt dus tijdelijk doodlopend ter hoogte van het rondpunt.
 • Voor de opbouw en  afbouw van de aankomstzone wordt ook de Churchilllaan (tussen Kuipersstraat en Verbertstraat) autovrij van maandag 3 april tot en met vrijdag 7 april.
 • Op het Marktplein geldt een parkeerverbod van maandag 3 april 23u00 tot en met donderdag 6 april.

 Bekijk de brief met gedetailleerde info over de verkeersmaatregelen

De Lijn

Ook de bussen van De Lijn volgende omleiding via de Jozef Hendrickxstraat. Plan je route voor, na en tijdens de Scheldeprijs.

De dag zelf (5 april)

De wielrenners passeren op 5 april tussen 11.00 en 17.30 u verschillende keren door onderstaande straten. Je kan tussen die uren slechts af en toe met de auto door deze straten. Dit kan enkel met de richting van de koers mee en nadat de groene vlag is gepasseerd. De koers beweegt op onderstaand plan mee met de wijzers van de klok. 

Sommige straten worden volledig verkeersvrij gemaakt en daar mag je dus niet rijden (zie de vetgedrukte straten).

Markt (verkeersvrij)Wijnegemsteenweg
Gelmelenstraat (verkeersvrij)Broekstraat
Rodeborgstraat (verkeersvrij)Albertkanaalbaan
Kruispadstraat (verkeersvrij)Hoogmolendijk
Theofiel Van Cauwenberghslei (verkeersvrij)Metropoolstraat
VillersleiKruiningenstraat
Alfons ServaisleiEduard Steursstraat
Alice NahonleiCalesbergdreef
BotermelkbaanChurchilllaan (verkeersvrij)

Tijdens de koers (van 12u00 tot aankomst) kan je via de Hoogmolenbrug Schoten verlaten. Verkeer naar Schoten rijdt best om via de Brug van den Azijn.

Omleidingen doorgaand verkeer

 • Vanuit Deurne richting Merksem/Brasschaat
  Merksemsebaan - Bisschoppenhoflaan - Merksemsesteenweg (Brug van den Azijn) - Deurnsebaan - Bredabaan
 • Vanuit Brasschaat/Brecht richting Merksem
  Brechtsebaan - Kopstraat - Horstebaan - Bredabaan
 • Vanuit Brasschaat/Brecht richting Deurne/Wijnegem
  Brechtsebaan - Paalstraat - Fluitbergstraat - Zaatstraat - Venstraat - Alfons Verdijckstraat - Hendrik Consciencestraat - Verbertstraat (rotonde) - Victor Adriaenssensstraat - Braamstraat - Korte Braamstraat - Metropoolstraat - Hoogmolenbrug
 • Vanuit Deurne richting Koningshof
  Merksemsebaan - Bisschoppenhoflaan - Merksemsesteenweg (Brug van den Azijn) - Deurnsebaan - Bredabaan - Oudebareellei - Eethuisstraat - Calesbergdreef - Ridder Walter van Havrelaan - Borkelstraat - Papenaardekenstraat - Jozef Hendrickxstraat - Hendrik Consciencestraat - Venstraat - brug naar Villerslei
 • Vanuit Merksem/Kapellen richting Deurne/Wijnegem
  Bredabaan - Horstebaan - Kopstraat - Kopstraat - Paalstraat - Fluitbergstraat - Zaatstraat - Venstraat - Alfons Verdijckstraat - Hendrik Consciencestraat - Verbertstraat (rotonde) - Victor Adriaenssensstraat - Braamstraat - Korte Braamstraat - Metropoolstraat - Hoogmolenbrug