Alle actuele info over het Coronavirus

We zien helaas over het hele land terug een stijging in het aantal coronabesmettingen. De provincie Antwerpen behoort tot de meest getroffen provincies. Daarom zijn er bijkomende maatregelen in onze provincie, bovenop de federale maatregelen.

  • Je vormt een sociale bubbel met dezelfde 5 personen voor de komende vier weken en voor een heel gezin, dus niet meer per individu.
  • Iedereen ouder dan 12 jaar draagt verplicht een mondneusmasker op het publiek domein (alle straten, pleinen, openbare gebouwen...) én op plaatsen waar de fysieke afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd. Deze verplichting geldt niet wanneer je iets eet of drinkt, thuis en in de auto. De mondmaskerplicht is ook niet geldig tijdens intensief sporten in sportinfrastructuur en/of bij intensief sporten op plaatsen waar je slechts weinig andere personen kruist of passeert. 
  • In de provincie Antwerpen geldt een avondklok tussen 23.30 en 6.00 u. Iedereen moet thuis zijn tussen 23.30 en 6.00 u, tenzij voor noodzakelijke verplaatsingen (naar het werk, het ziekenhuis…).
  • Alle evenementen en feesten in Schoten worden afgelast, feestzalen sluiten.
  • In restaurants en cafés wordt het gezelschap aan een tafel beperkt tot vier personen of tot een gezelschap dat bestaat uit personen die behoren tot eenzelfde huishouden. Elke klant is verplicht zich te registreren. Cafés en restaurants sluiten om 23.00u.
  • Boodschappen en marktbezoeken doe je alleen (of vergezeld van een minderjarige die onder hetzelfde dak woont of een persoon die hulp nodig heeft) voor maximum 30 minuten (behalve op afspraak).
  • Alleen contactloos sporten is toegestaan. Sporten in groepsverband met meer dan 10 personen is verboden voor sporters boven de 18 jaar. Alle fitnesscentra sluiten.

Bedankt om deze strenge maatregelen goed op te volgen. We moeten dit nu samen volhouden om het virus onder controle te krijgen.

Meer info

 Bekijk alle maatregelen die gelden in de provincie Antwerpen of een lijst met veelgestelde vragen

 Lees meer over de federale maatregelen of een lijst met veelgestelde vragen

 

Terug naar nieuwsoverzicht