Dienstencentra (LDC)

In de dienstencentra (LDC's) kan je terecht voor een kopje koffie of een frisse pint en een gezellige babbel.
 
Dienstencentra Cogelshof en 't Dorp zijn ontmoetingsplaatsen voor elke Schotenaar. Wij dragen ons steentje bij om samen met jou de buurt een stukje aangenamer te maken. Beide dienstencentra zijn een open huis waar iedereen welkom is.

Nieuwsbrief

De lokale dienstencentra sturen maandelijks een nieuwsbrief met info, evenementen en het maandmenu. Schrijf je hieronder in op de nieuwsbrief van de dienstencentra.

Buurtrestaurants

Geniet van een warm middagmaal of een hapje en een drankje aan zeer democratische prijzen.

 Bekijk het menu

Ontspanning en vorming

Heb je zin in kaarten of biljarten? Ben je in een sportieve bui en wil je graag turnen of dansen? Wil je graag je taalkennis opfrissen of je computerkennis bijschaven? In onze polyvalente ruimtes organiseren we dagelijks allerlei activiteiten.

Dienstverlening

Er is speciale aandacht voor wie zich in een beginnende zorgsituatie bevindt. Door voldoende zorg op maat aan te bieden, helpen we senioren zo lang mogelijk zelfstandig in de vertrouwde omgeving te laten wonen en leven. De dienstverlening gaat van thuiszorg tot bad of douche, kapsalon, pedicure, manicure, wassalon, boodschappenhulp en meer.

 Meer info over de dienstverlening

Vrijwilligers

Ben je zelf graag actief bezig, help je graag mensen en wil je graag je kennis overbrengen? Dan heb je het vrijwilligersvirus te pakken.

In onze dienstencentra kan je je als vrijwilliger inzetten. Wat je wil doen en hoe vaak, bepaal je helemaal zelf. Feesten voorbereiden, zieken bezoeken, helpen in de bar... jouw inzet is goud waard en het schept voldoening voor iedereen.

 Meer info over vrijwilligerswerk

Wensen, suggesties of klachten

Alle opmerkingen en suggesties zijn meer dan welkom. De centrumleider nodigt je uit tot een open gesprek.

Stuur je boodschap door via ldcdorp@schoten.be of ldccogelshof@schoten.be of via dit formulier. Het formulier kan gedeponeerd worden in de brievenbus aan het bureau van de centrumleider. Je naam vermelden is geen must maar het maakt een vlotte en gerichte aanpak wel makkelijker.

Je kan ook deelnemen aan de centrumraad die op geregelde basis wordt ingericht om samen na te denken over de werking van het dienstencentrum.