Industriebrand kanaaldijk

Update 17:32 uur

Onze ploegen blijven nog zeker tot morgenvroeg ter plaatse en monitoren of alles veilig is. De geurhinder blijft voorlopig aanhouden. Hou ramen en deuren gesloten indien je hiervan hinder hebt. Zodra de geurwolk is weggetrokken, is het raadzaam om je huis te verluchten door ramen en deuren te openen. Wij danken iedereen voor de geleverde inspanningen en de samenwerking. Samen sterk. Einde updates.

Update 12:25 uur

We krijgen meldingen van geurhinder. Deze geurhinder is enkel onaangenaam, maar niet schadelijk. Sluit ramen en deuren en schakel de ventilatie uit indien je hinder hebt van de geur. Van zodra de geurwolk is weggetrokken of de hinder in huis sterker is dan buiten, is het raadzaam om je huis te verluchten door ramen en deuren te openen. Deze geurhinder kan nog de ganse dag aanhouden. 

Update 6:10 uur

De brand is ondertussen onder controle. Wij blijven met onze ploegen nog geruime tijd ter plaatse om na te blussen en te controleren of alles veilig is. De rookontwikkeling zal echter nog een hele dag zichtbaar zijn. De hulpdiensten hebben metingen uitgevoerd op diverse locaties en zullen dit blijven doen. Er werden geen abnormale waarden gemeten op de begane grond. Gezonde rook bestaat echter niet, blijf uit de rook. Sluit ramen en deuren en schakel de ventilatie uit indien je hinder hebt van de rookontwikkeling.

Update 5:10 uur

Samen met alle ploegen van de brandweer zijn we nog steeds in de weer met het bestrijden van de industriebrand. De rookpluim is van ver zichtbaar. Ondervind je hinder? Vermijd de omgeving  en houd ramen en deuren steeds gesloten. We blijven continu de situatie opvolgen met meetploegen ter plaatse.

Industriebrand kanaaldijk

Ploegen van Brandweer Zone Rand en Brandweer Zone Antwerpen zijn ter plaatse in Schoten ter hoogte van de Kanaaldijk voor een industriebrand. Er is veel rookontwikkeling. Hou ramen en deuren gesloten indien je last hebt van de rook. Update volgt.