Waarheen met herfstbladeren?

Herstbladeren? Laat ze liggen! Gevallen bladeren zijn dé garantie op een gezonde tuin volgend jaar.

Wanneer je bladeren laat liggen tussen je planten en hagen wordt het gratis humus. Tegen de zomer is die verteerd en zal het als een spons het water vasthouden. Geen overbodige luxe als we terugdenken aan de droge zomers van de voorbije jaren. Tegelijk vormen de gevallen bladeren een winterverblijf voor verschillende dieren die volgend jaar dan weer de processierupsen opeten.

Propere voetpaden en straten

Uiteraard kunnen vallende bladeren op voetpaden en rijbanen een papperig boeltje worden en rioolkolken verstoppen. De gemeentediensten houden de belangrijkste zones bladvrij, maar ze kunnen niet overal tegelijk zijn. Wil je graag een handje helpen en samen met ons meewerken aan propere voetpaden en straten?

 1. Breng de verzamelde bladeren gratis naar het recyclagepark (tot 31/01/2021)
  Bij voorkeur doe je de bladeren in zakken. Dan kunnen we ze apart inzamelen en omvormen tot bladgrond waarmee we volgend jaar de Schotense aanplantingen in de watten leggen.
  Lukt het je niet om de bladeren thuis in zakken te doen? Geen probleem, dan kan je ze op het recyclagepark bij de groenfractie afleveren.
   
 2. Doe in het weekend een opruimactie met je buren en vraag een bladcontainer aan (tot 20/12/2020)
  Vraag een gratis bladcontainer aan waarin je samen met je buren de bladeren vanop straat kunt verzamelen. Hiervoor mail je naar bladcontainer@schoten.be.
  Je aanvraag moet de naam van minstens vijf deelnemers bevatten, het weekend wanneer je de container wenst en de plaats waar hij afgeleverd kan worden. We bekijken dan in de planning of dit mogelijk is.
Terug naar nieuwsoverzicht